понеділок, 31 серпня 2015 р.

" Краще від сала тільки сало з салом"

Україна завжди славилась своєю кухнею. Хто не знає нашого борщу, пампушок, вареників з салом.  Українським  господиням притаманні світлий розум та багата фантазія. А українське сало - незамінний, цінний для харчування продукт, ще є символом національної культури. Його споживають сирим, вареним, копченим, смаженим і печеним, з різноманітними прянощами. А сире солоне сало з прямими приправами дуже характерне для Волинського Полісся. Ото ж цікавий та корисний для всіх присутніх конкурс господинь  "Краще від сала тільки сало з салом" відбувся у бібліотеці -філії №3 з членами клубу "Біля сімейного вогнища".  
Завідувач бібліотеки розповіла про цінність сала, страви, в яких широко воно використовується . Cало й сьогодні посідає досить значне місце у системі кулінарних цінностей і виступає виразником українського характеру. Прозвучали приказки та прислів'я  про сало.
 
А ще на свято завітала " Матрьона Кабанівна" (учениця 8 класу ЗОШ №8 Таня Бондарук), яка привітала з святом сала та подарувала присутнім запашні подарунки. Кожна сім'я представила свої витівки з сала та захистила їх.  А також присутні  прослухали пісні про сало, переглянули слайди , та викладку літератури " Рецепти з салом".
 

Немає коментарів:

Дописати коментар