понеділок, 9 вересня 2019 р.

Книжкова толока в Нововолинську

Будь-яка спільна добра справа згуртовує активну частину спільноти. Просто треба поставити мету і докласти зусиль. Ці міркування – про Книжкові Толоки, які започаткувала громадська діячка Любов Хомчак з міста Миколаєва Львівської області. Учора така перша Книжкова Толока відбулася в місті Нововолинську, організатором якої була директор Нововолинської централізованої бібліотечної системи Світлана Кухарук. Люди різні й прагнення мають неоднакові. Та коли приїздять в гості знані письменники, художники, співаки, народні майстри – це завжди подія пізнавального значення. Саме спілкування між запрошеними та громадою надихає на тривалі роздуми. Книжкова толока, це не тільки ярмарок, це тісне спілкування з письменниками, поетами, видавцями. Це приємний дотик до духовності, нашої історії, і просто насолода від почутого та побаченого. Для нас, як працівників бібліотеки, було вищим за все – слово, наповнене високими почуттями мудрості, невичерпності, пізнання в будь-якій сфері. Це завжди зачаровує і підіймає вгору.
Напередодні Толоки, 07 вересня з читачами бібліотеки-філії №3 Нововолинської ЦБС селища Благодатне зустрівся відомий письменник член Національної спілки письменників України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Мирослав Дочинець. Слова вдячності за зустріч, за пізнання творчості, за цікаве спілкування з творцем високої художньої літератури до сьогодні висловлюють присутні заходу.





  


Окрім знайомства з письменниками та митцями на головній сцені Нововолинська, бажаючі мали змогу відвідати творчі зустрічі в головній публічній бібліотеці. Одна із зустрічей Володимир Шовкошитний та новинки «Українського пріоритету» захопила присутніх щирою розмовою з найоригінальнішими авторами Володимиром Шовкошитним, Людмилою Когут та Іваном Гентошем.





























Немає коментарів:

Дописати коментар