неділю, 29 березня 2015 р.

"БЕЗ ДОБРИХ КНИГ ДУША ЧЕРСТВІЄ"

 10 новинок літератури знайшли своїх прихильників у заході для 9-класників ЗОШ №8 , який відбувся 29 березня 2015 року в бібліотеці-філії №3. Бюро літературних новинок "Без добрих книг душа черствіє"дало присутнім зробити правильний вибір у читанні. Сюрпризом для читачів став роман В. Лиса " Соло для Соломії". Красуня, від якої не відвести очей, так говорили про Соломію. Петро і Павло згодні були на все, аби взяти її за дружину. А мати , що все життя страждала через помилку молодості, повчала дівчину: слухайся серця, а не розуму..., та  І. Корсака " Перстень Ганни Барвінок.", де описується велика любов та самовіддача .
Більшість читачів з радістю гортали нові книги.

Антощак М. В. Воістину люблю : поезії / М.В. Антощак ; передм. Г. Лютого ; худож. Х. Левицька. — Тернопіль : Терно-граф, 2012. — 123 с. : ілюстр. 

        У збірці поезій «Воістину люблю» молодого автора Миколи Антощака із Бердянська Запорізької області розкриваються почуття любові до рідного краю, матері-України. Вірші озираються відкритістю, одкровенням, почуттям вдячності близьким та рідним людям. Молодий поет намагається висповідатися перед читачами за пережите і переболіле. Поезія його безпосередня, щира і відкрита. Тематика творів різноманітна — від патріотичної до інтимної лірики.
Гуменюк Н. Коханий волоцюга : повісті / Надія Гуменюк . – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля , 2014 – 224 с .

Романтичні, зворушливі та приголомшливі історії кохання від відомої письменниці!
Вісім повістей про кохання, які пронизують кожне серце, зігрівають добротою і дарують спокій та гармонію. У кожного з нас є історія, переживши яку розумієш, що вже ніколи не будеш таким, як раніше. Книжка — це спогади про життя і роздуми про кохання, які допоможуть зрозуміти себе і навчитися пробачати...
Він любить дикий присмак мандрів і понад усе цінує волю, але з усіх усюд знову і знову повертається до тієї, яка так і не сказала йому: «Залишся!»...
Старша сестра давно викинула цього каліку і з квартири, і зі свого холодного серця, а вона їде до нього, щоб залишитися поряд з коханим назавжди...
Невиліковна хвороба забирає у жінки пам`ять, але не може забрати її саму у того, хто готовий заради неї на все... 

    Корсак І. Борозна на чужому полі : роман / І . Корсак , - Київ : Ярославів Вал , 2014 – 272 с .

Це книжка про легендарну родину братів Тимошенків. Старшого брата Степана вважають батьком американської прикладної механіки, Володимир був членом уряду Рузвельта, а Сергій — міністром шляхів уряду УНР, в еміграції, мешкаючи в Луцьку, обирався послом і сенатором сейму, а ще він започаткував модерний український стиль в архітектурі (у Грузії та Росії, Україні й Польщі, Чехії та Канаді, Парагваї та Аргентині будували за його проектами). А ще Сергіїв син Олександр був головним архітектором метро у Вашингтоні, будував хмарочоси в Нью-Йорку, закладав підвалини Товариства українських інженерів Америки...
Роман «Борозна в чужому полі» належить до тих творів, у яких факти історії можна вважати уроками для сучасників, пише bukvoid.com.ua. Так, трагічний другий зимовий похід розглядається крізь призму неладу, недовіри, а то й драматичного суперництва та протистояння політиків, що призвело державу та їх самих до загибелі...
 Корсак І. Мисливці за маревом : роман / І . Корсак , - Київ : Ярославів Вал , 2014 – 224 с .
Це дещо химерна книга про те, що гідність людини не здолає навіть сокира ката. Сокира та вищербиться, іржа її сточить, а слово Данила Братковського непідвладне назавше іржі чи тліну.
А ще в книзі йдеться про кохання і гідність, які зі зброєю у руках, як поверне життя, боронити варто…
Іван Корсак пише про сучасність так само талановито і несподівано як і про нашу славну минувшину.
У романі Іван Корсак створив унікальний духовний образ української людини доби пізнього Відродження – Данила Бортковського, який був змушений жити серед магнатсько-шляхетської верхівки Речі Посполитої, перебувати до неї в опозиції, і врешті-решт, виступити проти цієї несправедливої, облудної і жорстокої системи.Особливо широко автор розгортає тему моральних цінностей. Читачі, постійно перебуваючи в напрузі закрученим сюжетом, мають можливість порівняти життя трьохсотлітньої давнини із сучасністю. В романі відбувається постійна боротьба добра і зла. Носіями зла як і тоді, так і тепер є особи, наділені владою, ті, хто має за народні гроші служити цьому.

    Лис В. Із сонцем за плечима. Поліська мудрість Пелагеї : роман / В . Лис . – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля , 2014 – 240 с .

Книга-літопис від лауреата численних нагород та премій Володимира Лиса — це життєвий досвід на перший погляд звичайної сільської жінки, бабусі Пелагеї.
Ця мудра й милосердна жінка пережила війну й роки поневірянь, виховувала дітей і рятувала життя людей, вірила в силу трав та давні легенди. На долю Пелагеї випали біль і щастя, кохання та втрати, вона знала таємниці природи і найзаповітніші секрети людей. Цілителька Пелагея розкриє вам таємницю щастя, яку розкрило їй саме життя.
«Із сонцем за плечима. Поліська мудрість Пелагеї» не просто книжка — це літопис народного досвіду, пам`ятник правічній мудрості українського народу. Це та сама велика мудрість нашого народу. І можливість долучитися до неї — велике щастя. І цією мудрістю щедро ділиться людина чиста, глибока — і водночас дуже проста. Власне, яким і повинен бути справжній мудрець.

 
Мацерук Г .  По кому росте трава : повісті, оповідання, новели / Г.  Мацерук . – Чернівці : Букрек ,  2013 - 576 с . 

Видання художнє і меморіальне водночас, адже йде до свого читача не тільки великим гуртом різноманітних, схожих і протилежних за характерами літературних героїв зразка 80-х минулого сторіччя, а й світлою пам’яттю про автора, який залишився у тій епосі й озивається до нинішнього покоління щирим, чесним, правдивим голосом.  

Поліщук А . Неоголошена війна / А . Поліщук . – Нововолинськ : Формат , 2014 . – 120 с .

Дорогi читачi, дорогi украiнцi, панi i панове, звертаюся до вас, тих, хто вiзьме в руки мою збiрочку вiршiв, молитовно прошу ycix низько вклонитися нашим захисникам, солдатам збройних сил України, добровольцям i yciм небайдужим дюдям, хто хоча би крихтою подiлився зi свого достатку заради майбутньоi перемоги. А вона таки настyпить, неодмiнно настyпить, i я в це вiрю. Дай Боже усiм вам, нам здоров'я i витримки. Прошу хвилиною мовчання пом'януги ycix загиблих у цiй неоголошенiй війнi. 

  Стасюк Софія. Екзекуції : поезія, проза / Софія Стасюк. – Чернівці : Букрек, 2013. – 92 с.
       Нова книга Софії Тарасюк «Екзекуції» вражає тематичним ( кохання, батьківщина, космос…) та формо-змістовим ( верліброво-традиційна школа) розмаїття віршів. Крім того, авторка робить перші кроки у незбагненний світ прози. Вона по-своєму осмислює долю митця, синтезуючи при цьому всі різновиди мистецтва: літературу, музику та живопис.

 Дорогі друзі! Прочитати новинки Ви зможете, ставши читачем нашої бібліотеки. Смачного Вам читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар