пʼятницю, 2 березня 2018 р.

Читайте українське !


Перший день весни надовго запам’ятається учням ЗОШ №8 селища Благодатне Богдані Тарасенко, Оленці Хвещук та Іларіону Шкляруку. Адже вони мали змогу побувати на зустрічі з популярними дитячими письменниками Іваном Андрусяком і Олегом Чаклуном, яка відбулася  у головній публічній бібліотеці міста Нововолинська.
Іван Андрусяк – поет, дитячий письменник, головний редактор видавництва «Фонтан казок». Один з найулюбленіших письменників сучасних дітей. Чимало його творів входять до нової шкільної програми – «Стефа і Чакалка», «Третій сніг», «Лякація», «Усе солодший сад. Чупакабра та інші зайчики». Відзначений багатьма преміями. Зокрема, нещодавно за поетичну книжку «Лякація» Іван Андрусяк отримав відзнаку «Дитячий поет року» від Простору української дитячої книги «БараБука», а ще переміг у книжковому рейтингу «ЛітАкцент року» в номінації «Поезія і проза для дітей».
Олег Чаклун (Oleg Chaklun) – письменник, книжки якого вподобали вже досить багато дітей. Мікробот, роботи Веселки, принцеса Синтія – герої, пригодами яких зачитуються, і не лише діти, а й дорослі! Науково-фантастична повість Олега Чаклуна «Піраміда Синтії» нещодавно потрапила у фінал премії «Книга року BBC-2017».
Спілкування було неймовірно цікавим. Захоплюючі розповіді письменників про літературних  героїв враз спонукали до читання усіх книг.  Доказом цього є те, що кожен з учнів придбав книги до свого уподобання, та ще й з автографами авторів. 

Немає коментарів:

Дописати коментар