пʼятницю, 9 березня 2018 р.

"І ми, читая, оживаєм.."


Уже для багатьох поколінь українців — і не тільки українців — Шевченко означає так багато, що сама собою створюється ілюзія, ніби ми все про нього знаємо, все в ньому розуміємо, і він завжди з нами, в нас. Та це лише ілюзія. Шевченко як явище велике й вічне — невичерпний і нескінченний. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею, вбираючи в себе нові дні й новий досвід народу, відгукуючись на нові болі та думи, стаючи до нових скрижалей долі. Він росте й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення. Ми на вічному шляху до Шевченка...
Кожного року, в День його народження, ми повертаємось до життя і творчості, складаємо шану великому синові України. Так і сьогодні, для громади селища Благодатне у співпраці будинку культури та бібліотеки-філії №3 НЦБС відбувся відкритий мікрофон « І ми, читая, оживаєм..."
В заході прийняли участь учні ЗОШ №8, клуб «Надвечір`я», студенти селища та всі бажаючі. Прослухавши вірші та пісні Великого Кобзаря ми заглибились в духовну спадщину , відчули його невмирущі слова та актуальність творчості і в наші дні. Завідувач бібліотеки Л.Боратинець провела для всіх присутніх літературну вікторину «Що ви знаєте про Шевченка?». Присутні заходу познайомились з викладкою літератури «Шевченко, батьку, твій «Кобзар», про нас повідав всім на світі».

   





Немає коментарів:

Дописати коментар